Terug

Volg Hart van Nederland

Supermarkten roepen op: doe normaal boodschappen, ga niet lopen hamsteren

Supermarkten roepen op: doe normaal boodschappen, ga niet lopen hamsteren

Milieu en Gezondheid

14 dec 2020, 21:25

De supermarktbranche roept op tijdens de lockdown niet te gaan hamsteren. "Doe boodschappen zoals je altijd doet in deze periode en koop alleen wat je nodig hebt", schrijft branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) in reactie op de aangekondigde lockdown. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog. Diezelfde oproep deed de branche ook half maart, toen er in meerdere winkels vooral wc-papier en producten zoals meel en geblikt voedsel werd gehamsterd. Lees ook: Deze winkels blijven open tijdens lockdown In de supermarkten, die als essentiële winkels wel open blijven, gelden ook de komende tijd de inmiddels gebruikelijke regels. Zo moeten klanten alleen komen, een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden tot elkaar en het winkelpersoneel. Ook roepen de supermarkten klanten nog steeds op om waar mogelijk met pin te betalen.

'December is altijd drukker dan normaal'

Het CBL verwacht meer drukte dan normaal om deze tijd. December is volgens de branchevereniging "altijd een drukkere periode dan normaal". Dit jaar zullen echter "meer mensen de feestdagen thuis vieren". Op social media gaan er beelden rond van lege schappen in verschillende supermarkten. Ook roepen mensen elkaar daar op om vooral niet te gaan hamsteren. https://twitter.com/0Essebes0/status/1338495023017586691 https://twitter.com/nadia\_ah/status/1338506953484619778 Lees ook: Vechtpartij in supermarkt Amstelveen vanwege hamsteren wc-papier ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.