Terug

Volg Hart van Nederland

Controle Vion Apeldoorn afgerond, vleesbedrijf zet meer dan 50 touringcars in

Milieu en Gezondheid

27 mei 2020, 21:43

De controle op het terrein van slachterij Vion in Apeldoorn werd woensdagavond rond 20.00 uur afgerond. Op het terrein zijn woensdag 500 werknemers gecontroleerd. Een groot deel van hen was die ochtend niet conform de coronamaatregelen in busjes naar het bedrijf gekomen, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Langs de slachterij stond een lang lint van politie- en brandweerwagens. Op het parkeerterrein binnen de hekken stond een kleine groep werknemers met blauwe mutsjes te wachten bij een rode, open tent. Ze moesten zich legitimeren en verdwenen daarna de slachterij in. Hermetisch afgesloten leek het terrein niet: vrachtwagens konden er nog gewoon vanaf. Tegen acht uur werden tafels over het terrein gedragen, was de tent ingeklapt en reden de wagens van de hulpdiensten weg.

Lees ook: Politie sluit terrein slachthuis Vion in Apeldoorn af wegens schending coronarichtlijnen

Vervoer van arbeidsmigranten gaat niet volgens de regels

Woensdagochtend plukte de politie in Apeldoorn 24 busjes met arbeidsmigranten van de weg. Bij zeventien busjes was het vervoer niet conform de regels die gelden vanwege het coronavirus. De inzittenden zaten te dicht op elkaar, "Maar dat moest van de baas", zeiden ze volgens voorzitter van de veiligheidsregio Ton Heerts. Lees ook: 'Alleen huisgenoten in busjes van en naar vleesbedrijven' Vion moet woensdagavond onderschrijven zich vanaf nu aan de regels te houden. "Anders wordt aan werknemers een gebiedsverbod voor de slachterij opgelegd." Het bedrijf heeft zelf volgens Heerts al aangegeven vanaf donderdag met "meer dan vijftig touringcars" te gaan rijden. Het dragen van mondkapjes in de bussen is verplicht, een van de maatregelen die het bedrijf neemt na het gesprek van dinsdag met landbouwminister Carola Schouten.

Lees ook: 147 medewerkers slachthuis Groenlo besmet met coronavirus

"Wij meenden ook dat onze medewerkers die samenleefden in dezelfde woning tot een huishouden behoorden", aldus zegt Ronald Lotgerink, directeur van Vion. "Dat blijkt in strijd met de RIVM-restricties volgens de politie van Apeldoorn. We begrijpen de positie van de veiligheidsregio’s. En wij gaan gehoor geven aan hun oproep. Dat is onze verantwoordelijkheid." ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.