Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder en zus openhartig over doodgestoken Jimmy (21): 'Hij stond voor iedereen klaar'

Moeder en zus openhartig over doodgestoken Jimmy (21): 'Hij stond voor iedereen klaar'

Persoonlijke verhalen

21 juni 2023, 14:24

De 21-jarige Jimmy Schepers uit Diemen was een knuffelbeer, die voor iedereen klaar stond en absoluut niet hield van vechten. Dat vertellen zijn moeder en zus aan Opsporing Verzocht. Dat hun Jimmy op 28 mei werd doodgestoken op een festival in Amsterdam is een grote nachtmerrie voor het gezin.

"Jimmy was de liefste. Hij stond voor iedereen klaar. Je kon hem alles vragen. Al vroeg je het tien keer, je kreeg nooit commentaar van hem. Als je dan om iets vroeg, had hij een grote lach op zijn gezicht en dan deed hij het. Nooit chagrijnig", vertelt zijn moeder in het interview.

Zijn vrienden waren alles voor hem en die kwamen ook bij het gezin vaak over de vloer. Jimmy beschermde zijn vrienden: "Hij stond altijd voor hen klaar en zij voelden zich altijd veilig bij hem. Als er iets was, loste hij het op. Hij was geen ruziemaker of een vechter."

Slecht nieuws

Toch raakte hij eind mei op een festival betrokken bij een steekpartij. Volgens de politie lijkt het erop dat iemand op botste tegen een van de vrienden van Jimmy en direct zeer agressief werd. Mogelijk wilde de 21-jarige man dit sussen waarnaar hij en zijn vrienden werden aangevallen. Het steekincident werd Jimmy fataal.

Bekijk hier de beelden van de steekpartij:

Steekpartij tijdens festival in Amsterdam: één dode en twee gewonden
1:26
Steekpartij tijdens festival in Amsterdam: één dode en twee gewonden

Eerst wist zijn omgeving niet dat hij het derde slachtoffer was. Door de chaos verloor hij namelijk zijn legitimatie en raakte hij gescheiden van zijn vrienden. "Alles gaat door je hoofd. Toch denk je niet dat hij het is. Hij was geen vechter. Ik dacht dat hij weer was gaan doorfeesten of dat hij vastzat", aldus de moeder van Jimmy.

Al had zijn vader geen goed gevoel. "Zijn telefoon ging over dus die was niet gestolen. Anders wordt die meestal uitgezet. Bovendien waren zijn vrienden inmiddels weer bij elkaar en daar was hij ook niet", legt een van zijn zussen uit. "We zijn naar het ziekenhuis gereden, omdat wij voelden dat hij daar was. En toen werd ertegen ons gezegd: 'Ga even zitten. Je broertje is overleden.' Toen moest ik dit aan mijn andere zusje, die ook in het ziekenhuis was, vertellen. En vervolgens moesten wij het aan onze ouders vertellen. Die waren op vakantie."

Nachtmerrie

"Je hele wereld is dan een nachtmerrie. Het gaat nooit meer over. Als je nu de zaak inloopt, mis je hem gewoon. En dan zie je zijn foto staan waarop hij lacht. Je vraagt je dan af: hoe kan je zoiets iemand aandoen? Ze waren gewoon gezellig een dagje uit met de jongens. Het loopt af als een horrorfilm", vertelt zijn moeder. "Ik zie mijn kinderen straks ouder worden maar Jimmy zal ik altijd hetzelfde zien."

De daders moeten volgens haar vast komen te zitten, zodat een ander kind in de toekomst niet hetzelfde overkomt als Jimmy: "Dit kan iedereen overkomen. Je denkt: dit overkomt mij niet. Dat dacht ik ook maar je ziet het. Wij zitten hier nu ook. Het is de ergste nachtmerrie voor een ouder."

"Nu zijn er drie verdachten opgepakt, maar er waren meer mensen bij betrokken. De groep is groter dan drie. De anderen moeten ook opgepakt worden, want wie weet, zijn zij ook in staat om zoiets te doen bij een ander persoon", aldus een van zijn zussen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.