Terug

Volg Hart van Nederland

Binnen een dag al ruim 80.000 euro ingezameld voor doodgestoken Jimmy

112

5 juni 2023, 18:49

Een inzamelingsactie die is opgezet door vrienden van de doodgestoken Jimmy Schepers heeft binnen één dag al meer dan 80.000 euro opgeleverd. De actie is gestart om het restaurant van Jimmy's ouders te steunen.

Het restaurant is sinds het overlijden van Jimmy gesloten. Hij werd zaterdag 28 mei doodgestoken tijdens het festival Solid Grooves in Amsterdam. Wat begon als een mooie dag, eindigde in een nachtmerrie.

"Een onschuldige jongen verliest zijn leven in een oneerlijke strijd en de familie Schepers verliest hun zoon en broer", schrijven de vrienden.

Alleen maar rouw en verdriet

"Hardwerkende mensen die samen met hun gezin een prachtig bedrijf hebben opgebouwd, het hele gezin werkt keihard mee, En nu? Nu is er alleen maar plaats voor rouw en verdriet."

De vrienden van Jimmy willen zijn familie de tijd en de rust geven om het verlies te verwerken. "Dan heb je de zware coronaperiode overleefd met je bedrijf en daarna wordt je allergrootste nachtmerrie werkelijkheid. Dan is het enige wat wij met z'n allen kunnen doen ervoor zorgen dat hun bedrijf ook niet nog eens ten onder gaat."

Verdachten

Volgens De Telegraaf zou er op het festivalterrein ruzie zijn geweest doordat een groep mensen spullen zouden hebben gestolen. Bronnen vertelden tegen Het Parool dat de 21-jarige Jimmy uit Diemen de vriend van zijn zus te hulp schoot.

In een video die op sociale media rondgaat, is te zien hoe er een grote vechtpartij ontstond en mensen elkaar te lijf gaan:

Steekpartij tijdens festival in Amsterdam: één dode en twee gewonden
1:26
Steekpartij tijdens festival in Amsterdam: één dode en twee gewonden

Drie verdachten van het dodelijke steekincident zitten nog vast. De drie 20-jarige Amsterdammers zitten in volledige beperkingen. Ze worden verdacht van doodslag, poging tot doodslag en openlijk geweld en diefstal met geweld en afpersing.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Mizzle Media/HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.