Terug

Volg Hart van Nederland

Dit was het opmerkelijkste, bizarste en grappigste nieuws van 2023

panel

28 dec 2023, 06:30

Nederland is het land van dagenlang hetzelfde grijze, regenachtige weer, dezelfde files en eindeloos dezelfde politieke discussies. Maar eens in de zoveel tijd gebeurt er iets waar je je (spreekwoordelijke) bril even bij af moet zetten. Hier vind je de opmerkelijkste verhalen van het afgelopen jaar.

Het komt je inmiddels waarschijnlijk de strot uit, maar het staat toch echt op plek 1: de crompouce die wekenlang een enorme hype was. 27 procent van de 4.522 deelnemers van het Hart van Nederland-panel vond dit het opmerkelijkste nieuws dit jaar.

Met die onnatuurlijke samensmelting tussen een croissant en tompouce was het hek van de dam. Voor we het wisten stond het internet vol met andere combinaties: donpouce, oliepouce en zelfs een kibbelpouce (kibbeling-tompouce).

Valse noot

Als je dacht dat de crompouce negatieve reacties opriep, dan staat je pas echt wat te wachten bij de nummer 2 op de lijst. 25 procent van de deelnemers vonden de valse optredens (ja, meervoud) van Mia en Dion voor het Eurovisie Songfesitval het opmerkelijkst.

Mia Nicolai en Dion Cooper zingen voor het eerst samen live
3:17
Mia Nicolai en Dion Cooper zingen voor het eerst samen live

Na alle ophef rondom verkiezingsuitslagen, een vallend kabinet, de spreidingswet en schreeuwende DWDD-presentatoren zou je bijna vergeten waar het afgelopen zomer allemaal om draaide: de piemelknuffel op de Tilburgse Kermis. Nederland was tot op het bot verdeeld over de vraag of ze verboden moesten worden.

Piemelknuffel dé rage van dit kermisseizoen: zo leuk dat het verboden moet worden?
1:45
Piemelknuffel dé rage van dit kermisseizoen: zo leuk dat het verboden moet worden?

22 procent vond de discussie rondom de kermisknuffel het opmerkelijkste nieuws van dit jaar. Op nummer drie komt het zielige dierennieuws over een pakket dat wel heel erg verkeerd bezorgd werd en konijn Okkie plette. Dat wordt gevolgd door het bizarre nieuws dat een Nederlandse toerist op een man poepte in Mallorca:

Woede om toerist (25) die poept op hoofd slapende man Mallorca
1:49
Woede om toerist (25) die poept op hoofd slapende man Mallorca

De volledige lijst met het opmerkelijkste Nederlandse nieuws van 2023:

Top 8 meest opmerkelijke Nederlandse nieuws van 2023:

  1. Crompouce wekenlang enorme hype bij alle bakkers in Nederland: 27%

  2. Mia Nicolaï en Dion Cooper zingen vals bij Songfestival: 25%

  3. Piemelknuffel wordt megahit op kermissen: 22%

  4. PostNL-bezorger gooit pakket over schutting en doodt konijn: 21%

  5. Nederlander poept op hoofd van slapende man op Mallorca: 18%

  6. Dagenlange zoektocht naar giftige groene mamba in Tilburg: 14%

  7. Dronken deurbelzanger gaat viral: 5%

  8. Caroline van der Plas toont schoenenverzameling aan Hart van Nederland: 5%

Ook je mening geven?

Word lid van het Hart van Nederland-panel! Kijk hier voor alle informatie over het panel en meld je net als 40.000 andere mensen aan voor de onderzoeken!

Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. De laatste onderzoeken bekijk je hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.