Terug

Volg Hart van Nederland

Wat te kiezen? - Aflevering 2, Migratie: grenzen open of grenzen dicht?

Wat te kiezen? - Aflevering 2, Migratie: grenzen open of grenzen dicht?

Podcast

10 nov 2023, 07:44

Het huidige demissionaire kabinet is gevallen, omdat ze er op het onderwerp asiel niet uitkwamen. De ene partij noemt het een 'asielcrisis', de ander een 'opvangcrisis'. Hoewel Nederlanders vooral veel horen over volle zalen in Ter Apel en over een asielzoekerscentrum in jouw gemeente, bestaat migratie voor 80 procent uit andere migranten dan asielzoekers. De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur, welke partij verdedigt jouw standpunt?

In deze nieuwe podcast ‘Wat te kiezen?’ van Hart van Nederland bespreken politiek verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens vijf grote verkiezingsthema’s: wonen, migratie, gezondheidszorg, bestaanszekerheid en klimaat. Wat zeggen verschillende partijen daarover en hebben ze oplossingen voor de grote uitdagingen?

Ze hebben de verkiezingsprogramma's van de 10 grootste partijen doorgespit zodat jij dat niet meer hoeft te doen:

Redactie: Hannah Warnar, Jeanneau van Beurden en Mark Kampers

Productie: Daniël Bom

Grafische vormgeving: Daniël Bohus

Met dank aan: Maarten Steendam

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.