Terug

Volg Hart van Nederland

Peter Gillis moet vakantiepark Prinsenmeer direct sluiten

Peter Gillis moet vakantiepark Prinsenmeer direct sluiten

Entertainment

6 dec 2023, 13:21

Peter Gillis moet zijn vakantiepark Prinsenmeer in het Noord-Brabantse Ommel sluiten, meldt het AD weten woensdag. De gemeente Asten, waar Ommel onder valt, trekt alle vergunningen in omdat er ernstig gevaar bestaat dat hij die misbruikt voor criminele doeleinden.

Peter Gillis is naar eigen zeggen "zwaar teleurgesteld" dat hij zijn belangrijkste vakantiepark moet sluiten.

Het ging eerder goed mis op een van de vakantieparken van de realityster:

Man zwaargewond na explosie bij barbecue op vakantiepark Peter Gillis
0:24
Man zwaargewond na explosie bij barbecue op vakantiepark Peter Gillis

De gemeente trekt de horeca- en milieuvergunning in en Gillis krijgt ook geen exploitatievergunning. Het is voor het eerst dat een vakantiepark van de BN'er volledig op slot gaat. Eerder trokken gemeenten wel horecavergunningen in.

Gillis moest in Asten door nieuwe regels opnieuw een vergunning aanvragen. Daarvoor werd een Bibob-toets gedaan, een onderzoek naar mogelijke criminele activiteiten van de aanvrager. Gillis doorstond die toets niet.

Teleurgesteld

Gillis laat in een reactie weten zwaar teleurgesteld te zijn, en naast hem ook een hoop medewerkers. "We zitten vlak voor kerst. Maar we gaan nu eerst de stukken bestuderen met de juristen, het was een hele pak papier.” Of hij in hoger beroep gaat tegen het besluit, weet hij nog niet. Recreanten op het vakantiepark moeten voor zaterdag vertrokken zijn.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.