Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen wordt niet overal 'gecanceld': 'Bij ons niet'

Entertainment

30 apr 2022, 15:12

Na de ophef rond het 'kaarsenverhaal' trekken steeds meer omroepen en bedrijven hun handen af van Johan Derksen. De tv-persoonlijkheid is naar eigen zeggen 'gecanceld', maar voor één klus hoeft hij niet te vrezen: zijn show bij Arrow Bluesbox Radio.

Ondanks alle commotie - die uiteindelijk het einde inluidde voor Vandaag Inside - blijft de 73-jarige Derksen welkom bij de online radiozender Arrow Bluesbox Radio, waar hij drie keer per week Muziek voor Volwassenen presenteert. "Mensen als Johan Derksen moeten we blijven koesteren", zegt eigenaar Adrian Ossendrijver zaterdag tegen het AD.

Derksen zei dinsdagavond in Vandaag Inside ooit een kaars te hebben ingebracht bij een dronken, bewusteloze vrouw. Een dag later krabbelde hij terug en verklaarde dat de "duizendurenkaars" tussen haar benen was neergezet. Het mocht niet baten: vrijdag werd bekend dat de stekker uit de veelbekeken talkshow is getrokken.

'Ronduit belachelijk'

Ossendrijver vindt het "ronduit belachelijk" wat er is gebeurd met Derksen, zegt hij tegen de krant. "Het cancelen door een klein groepje, de media en radiozenders die er blind achteraan hollen", stelt de ondernemer. Hij wijst daarbij op meerdere regionale omroepen die vanwege het 'kaarsincident' hun samenwerking met Derksen hebben stopgezet.

Rijnmond, NH Radio en Radio West stopten donderdag met het radioprogramma van Derksen. "Nu zijn we zover dat er een mooi programma van de buis is, en een man die ontzettend veel heeft betekend voor goede Nederlandse muziek door iedereen wordt weggestuurd", meent Ossendrijver. "Nou, door ons niet."

In tegenstelling tot de snelle actie van deze omroepen wil ook RTV Drenthe nog geen haastig besluit nemen. Zij willen eerst het gesprek aan met Derksen. Dat gaat op korte termijn gebeuren. Het is echter onduidelijk of Derksen zelf nog wel door wil met zijn radioshow.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.