Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen bracht kaars in bij bewusteloze dronken vrouw: 'Jeugdzonde'

Johan Derksen bracht kaars in bij bewusteloze dronken vrouw: 'Jeugdzonde'

Entertainment

27 apr 2022, 13:05

Johan Derksen krijgt forse kritiek na een opvallende onthulling die hij dinsdagavond deed in Vandaag Inside. De tv-persoonlijkheid bekende in het verleden een kaars te hebben ingebracht bij een bewusteloze dronken vrouw. Hij noemde het daarop een "jeugdzonde".

Derksen deed de uitspraken tijdens een gesprek over de recente beschuldiging van seksueel misbruik aan het adres van HLF8-presentator Johnny de Mol. Die zou volgens De Telegraaf in het verleden iemand hebben gedrogeerd en misbruikt. De Mol ontkent, maar legde wel zijn werkzaamheden voor de zender neer. 

Hierop haakte Derksen in met een verhaal over zijn eigen "jeugdzonde". "Als ik eraan terugdenk, Wilfred, je schaamt je kapot", zei Derksen tegen presentator Wilfred Genee. Derksen vertelde daarop ooit eens te zijn gaan stappen met een tweetal jongedames en de keeper van VV Veendam, het team waar hij tijdens zijn jeugd speelde.

Bekentenis Johan Derksen

Eerst volgen er nog wat grappen van de medepresentatoren en tafelgasten, maar daarna volgt zijn verhaal in alle ernst: "We zijn op stap en dronken, we gaan mee naar die woning. Die juffrouwen zijn zo dronken: ze kotsen ons helemaal onder."

Hij vervolgt met de daadwerkelijke bekentenis: "Ik ben er niet trots op, maar zulke dingen gebeuren als je jong bent. We zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op zo'n bank, daar stond zo'n grote kaars. Die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan." Volgens Derksen zelf kan een officier van Justitie het "technisch gezien" uitleggen "als verkrachting".

'Afvoeren met pek en veren'

Het geheel valt bij de kijkers van het populaire praatprogramma totaal niet in de smaak. Onder andere op Twitter spreekt men er schande van en noemen ze Derksen een "verkrachter".

Tekst gaat verder onder tweets.

Volgens deze kijker is Derksen "ziek in het hoofd":

Sandra dè Pandra! schrijft:

Ilona zegt zelf in het verleden ook niet zo braaf te zijn geweest, maar noemt wat de commentator heeft opgebiecht met kapitalen "NIET normaal":

Ook vanuit de politieke hoek verschijnen er reacties, bijvoorbeeld van ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers.

Zeeuwswuufje hoopt dat er een onderzoek zal worden ingesteld:

Reactie Johan Derksen

Derksen zegt tegen AD desgevraagd geen excuses aan te bieden en er ook geen woord van terug te trekken. "Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdsgeest van toen."

De tv-coryfee stelt in de krant dat zijn werkgever Talpa vandaag nog met een verklaring komt.

In een eerdere versie van dit artikel stond een mogelijk onjuiste aanname over het verjaren van verkrachting. De desbetreffende alinea is daarom verwijderd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.