Terug

Volg Hart van Nederland

Van der Weijden finisht in elfstedentriatlon: ruim 3,7 miljoen opgehaald

Van der Weijden finisht in elfstedentriatlon: ruim 3,7 miljoen opgehaald

nieuws

25 juni 2023, 09:35

Maarten van der Weijden heeft zondagochtend in Leeuwarden zijn elfstedentriatlon afgerond. Hij zei na afloop dat er zeker 3,7 miljoen euro is opgehaald met zijn actie voor kankeronderzoek. De helft van het bedrag is opgehaald door mensen die zijn actie sponsorden. Hoofdsponsor Reggeborgh verdubbelde elke donatie.

Na afloop bedankte de olympisch zwemkampioen iedereen die hem heeft gesteund tijdens zijn actie. Van der Weijden zwom achtereenvolgens 200 kilometer, fietste 200 kilometer en wandelde 200 kilometer, met zo min mogelijk slapen en rusten tussendoor.

De olympisch kampioen zou eigenlijk zaterdagmiddag aankomen in Leeuwarden, maar hij was daarvoor te vermoeid en moest eerst in Dokkum nog een slaapmoment nemen. Zondagochtend finishte hij alsnog.

Inzameling

Van der Weijden, die zelf genas van leukemie, waagde zich voor de kankerbestrijding al vaker aan dit soort evenementen. In 2021 bijvoorbeeld haalde hij 80.000 euro op met een vier dagen durende zwemtocht, in een stromingszwembad. Eerder dat jaar deed hij een thuistriatlon, in en rond zijn eigen huis. In juni 2019 zwom Van der Weijden in 75 uur de 200 km lange Elfstedentocht. In 2018 moest hij voortijdig opgeven.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.