Terug

Volg Hart van Nederland

Makro stopt met verkoop 'kerstcadeaus', alleen voedsel te koop

nieuws

22 dec 2020, 18:00

Groothandel Makro verkoopt vanaf morgen alleen nog maar voedsel en daaraan gerelateerde producten. Kleding, speelgoed en elektronica zal niet meer worden verkocht. De groothandel mag dat volgens de huidige regelgeving, maar ze stoppen nu uit solidariteit voor alle ondernemers die wel dicht moeten blijven vanwege de huidige coronamaatregelen. Volg het laatste nieuws over het coronavirus via ons liveblog. Burgemeesters van de grootste Nederlandse gemeenten uitten maandag kritiek op de groothandels. Het zou er te druk zijn en daarom vroegen de burgemeesters de minister om in te grijpen. Makro doet dat nu zelf door te stoppen met de verkoop van niet-essentiële producten. Lees ook: Bijna helft van de Nederlanders vindt beleid rondom sluiting winkels onduidelijk

Horeca

De winkels blijven wel producten verkopen die te gebruiken zijn bij het bereiden van eten. Zo zijn messen en pannen nog gewoon te koop. Volgens een woordvoerder doet de groothandel dit om horecabedrijven niet in de problemen te brengen. Het is enkel mogelijk om bij de groothandel binnen te komen met een ledenpas. Toch was het de afgelopen dagen erg druk met mensen die kerstcadeaus kwamen shoppen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.