Terug

Volg Hart van Nederland

Bijna helft van de Nederlanders vindt beleid rondom sluiting winkels onduidelijk

Bijna helft van de Nederlanders vindt beleid rondom sluiting winkels onduidelijk

nieuws

16 dec 2020, 22:22

Voor bijna de helft (48 procent) van de Nederlanders is het niet duidelijk welke winkels open mogen zijn en welke niet. Zij geven aan dat het niet helder is welke winkels ze nu nog kunnen bezoeken. 51 procent zegt dat alles wel duidelijk is gecommuniceerd door de overheid. Dit blijkt uit het representatief onderzoek onder ruim 3300 leden van het Hart van Nederland-panel. Een grote meerderheid van de Nederlanders vindt dat het kabinet in moet grijpen als winkels de wet omzeilen en tóch open gaan. 85 procent van de Nederlanders vindt het goed dat dit nu alsnog verboden wordt. 12 procent van de Nederlanders vindt het verbod onnodig. Lees ook: Nederlander steunt de nieuwe maatregelen, maar is het niet eens met de beperkte visite

Snakken naar onderwijs

De huidige lockdown - die in ieder geval tot 18 januari duurt - is pittig. Niet alleen winkels zijn dicht. Ook scholen, bioscopen, musea en theaters moesten alsnog hun deuren sluiten. Wij vroegen het panel wat zij het liefst weer open willen zien gaan.

Lees ook: Even snel naar de Action nu het kan: ‘Het scheelt absoluut met andere winkels’

De meeste mensen (48 procent) vinden dat de scholen het eerst open moeten. Basisscholen en het voortgezet onderwijs blijven in ieder geval tot 18 januari dicht. Verder zegt 28 procent van de ondervraagden dat ze de horeca graag weer open willen zien.

Het Hart van Nederland-panel bestaat op dit moment uit 35.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.