Terug

Volg Hart van Nederland

Vier minderjarigen nog vast voor mishandeling Bijlmer, slachtoffer spoorloos

112

22 mei 2023, 14:06

Nog vier minderjarige verdachten zitten vast vanwege de mishandeling bij station Bijlmer Arena in Amsterdam eerder deze maand. Volgens het Openbare Ministerie blijft een 16-jarige verdachte uit Amsterdam nog zeker dertig dagen langer in hechtenis zitten. Hij zit vast op verdenking van openlijke geweldpleging.

De andere drie worden verdacht van poging tot doodslag en zitten daarom nog vast. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Lelystad en twee jongens van 15 en 16 jaar uit Amsterdam. Een Amsterdammer van 15 jaar is inmiddels weer vrij, aldus een woordvoerder van het OM.

De drie overige verdachten zijn twee jongens van 12 jaar en een van 13 jaar. Zij mochten op dezelfde dag dat ze zich bij de politie gemeld hadden weer naar huis.

Bijlmer gevecht
0:47
Bijlmer gevecht

Mishandeling op beeld

In totaal zijn elf jongens aangehouden voor de mishandeling op het station op vrijdagavond 5 mei. Drie van hen worden er niet meer van verdacht een "actief aandeel te hebben gehad in de poging doodslag", aldus de politie.

Bij de mishandeling werd een man op het spoor geduwd. Op beelden is te zien hoe het slachtoffer op het station in Amsterdam-Zuidoost hard tegen zijn hoofd wordt getrapt terwijl hij op de grond ligt. Daarna staat hij op en wordt hij het spoor op geduwd. Het slachtoffer is nog altijd spoorloos.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.