Terug

Volg Hart van Nederland

Piepjonge tieners opgepakt voor mishandeling bij station Bijlmer

112

11 mei 2023, 14:28

De politie heeft opnieuw verdachten aangehouden voor de poging tot doodslag op station Bijlmer Arena in Amsterdam op vrijdag 5 mei. Het gaat om twee jongens van 12 en 13 jaar oud, meldt de politie donderdag.

De twee hebben zichzelf woensdag bij de politie gemeld. In totaal zijn nu negen verdachten aangehouden. Drie van hen zitten nog in de cel. Het gaat om een jongen van 15 jaar en om twee van 16 jaar. Een andere 15-jarige mocht onder voorwaarden de cel verlaten. Drie anderen worden niet langer verdacht "van actief aandeel te hebben gehad in de poging doodslag", aldus de politie.

De verdachten van 12 en 13 mochten dezelfde dag naar huis. De recherche verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten in dit onderzoek. Ook doet de politie nog altijd onderzoek naar de toedracht van het incident. Het Parool meldde eerder dat het slachtoffer kort voor de mishandeling een minderjarige jongen ongevraagd op zijn mond zou hebben gezoend. De politie kon niks zeggen hierover.

Mishandeling

De mishandeling vond vrijdagavond rond 21.25 uur plaats op het station. Op beelden is te zien dat iemand in een blauw vest hard tegen zijn hoofd wordt getrapt, terwijl hij op de grond ligt. Later weet het slachtoffer op te staan, maar die wordt vervolgens het spoor op geduwd. Het slachtoffer was weg toen de politie ter plaatse kwam en is nog steeds spoorloos, laat de politie weten.

De politie ziet het incident als poging tot doodslag.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.