Terug

Volg Hart van Nederland

OM onderzoekt oude verkrachtingszaak in Limburg: link met Jos B.?

OM onderzoekt oude verkrachtingszaak in Limburg: link met Jos B.?

112

17 okt 2020, 11:11

Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt een aangifte van verkrachting van dertig jaar geleden opnieuw. Justitie onderzoekt of die te maken heeft met Jos B., verdachte in de zaak-Nicky Verstappen. Het gaat om een onopgeloste verkrachting in februari 1990 van een 13-jarige jongen in het Limburgse Nuth. Het slachtoffer deed destijds samen met zijn moeder aangifte. Dat bevestigt het OM zaterdag na berichtgeving door De Limburger.

Aanrandingen in jaren 80

De zaak kwam aan het rollen door een artikel op de website Femke Fataal van misdaadjournalist Jolande van der Graaf. Daarin stond dat de jongen op 15 februari 1990 werd verkracht niet ver van de plek waar Jos B. in 1984 en 1985 drie kinderen aanrandde. Jos B. werd voor die eerdere aanrandingen aangehouden, maar de zaak werd geseponeerd met een proeftijd van twee jaar. Bovendien moest Jos B. in therapie gaan bij het Riagg om te leren omgaan met zijn pedofiele gevoelens, wat hij ook deed. Lees ook: Snikkende Jos B. tegen rechtbank: 'Ik heb de antwoorden niet'

Tip slachtoffer bleef liggen

In de zaak van de verkrachting in 1990 is nooit een dader is gepakt. Twee jaar geleden meldde het slachtoffer zich opnieuw bij de politie toen bekend werd dat Jos B. gezocht werd in de zaak-Nicky Verstappen en niet veel later in Spanje werd aangehouden. Het slachtoffer zag overeenkomsten tussen de aanrandingen in 1984 en 1985 en wat hem in 1990 was overkomen. Hij belde de politie, maar de melding bleef twee jaar geleden liggen. "Het ging om een tip net als zovele", legt een woordvoerster van het OM uit. Lees ook: Familie Nicky Verstappen kijkt Jos B. recht in de ogen aan: 'Jij bent een monster!' Justitie gaat nu bekijken of de aangifte van dertig jaar geleden achterhaald kan worden. "We hebben die nog niet gevonden", aldus de zegsvrouw. Ze benadrukt dat dit een aparte zaak is die niet wordt betrokken bij het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen in augustus 1998 op de Brunssummerheide. Bekijk hieronder het item met misdaadjournalist Jolande van der Graaf. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.