Terug

Volg Hart van Nederland

Mannen verwachten dates in Leiden, maar worden gegijzeld en beroofd

Mannen verwachten dates in Leiden, maar worden gegijzeld en beroofd

112

9 dec 2020, 17:45

De politie in Leiden onderzoekt de gijzeling van twee mannen die beiden slachtoffer werden van criminelen terwijl ze dachten een date te hebben. Een 61-jarige man belde dinsdagavond het alarmnummer nadat hij was overvallen en vastgehouden. Een 31-jarige man overkwam eerder hetzelfde. Het oudste slachtoffer maakte via een datingapp een afspraak met een jongeman op de Koninginnelaan in de Zuid-Hollandse stad. Toen hij daar 's avonds aankwam, stond er inderdaad een jonge man op hem te wachten. Lees ook: 'Online date' in park blijkt hinderlaag: man wordt beroofd en mishandeld Ze gingen daarna samen naar een woning. Maar toen ze naar binnengingen bleken er in het huis meerdere personen met gezichtsbedekking de man op te wachten. Het slachtoffer werd vervolgens gegijzeld. Ook dwongen de criminelen hem om onder andere geld en zijn telefoon af te staan. Pas na een paar uur mocht de man de woning verlaten en alarmeerde hij de politie.

Hele nacht gegijzeld

Zondagochtend had een andere man zich al gemeld bij de politie die zei gegijzeld te zijn toen hij zaterdagavond laat via een datingapp had afgesproken met een jongeman. Toen het 31-jarige slachtoffer op de Roomburgerweg aankwam, liepen er direct vier onbekende mannen op hem af. Lees ook: Bejaarde man (80) hoopt op seksdate, wordt beroofd van 100.000 euro De criminelen hielden de man eerst een tijd vast in het Roomburgerpark en dwongen hem daarna een auto in. Het slachtoffer werd naar een huis gebracht waar hij pas de volgende ochtend weg mocht. Hij is mishandeld en beroofd van geld en spullen. Ook is geld van zijn rekening gehaald.

Getuigen gezocht

Het onderzoek naar de twee gijzelingen en berovingen is op dit moment nog in volle gang, meldt de Leidse politie woensdag. De politie kijkt of er mogelijk een verband is en roept getuigen of mensen die iets verdachts hebben gezien op contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. Lees ook: Zes aanhoudingen na berovingen bij afspraakjes in Utrecht via datingapp

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.