Misdaad

'Online date' in park blijkt hinderlaag: man wordt beroofd en mishandeld

Een man van 35 uit Eindhoven is vrijdagavond ernstig mishandeld nadat hij naar een afspraakje was gegaan dat hij had gemaakt via een datingapp. Hij dacht dat hij een online date had met een andere man, maar werd in een park opgewacht door twee anderen.

Het slachtoffer had via de datingapp een locatie doorgestuurd gekregen voor de date. Toen hij aankwam in het park in Dongen, bij Tilburg, kon hij de persoon met wie hij had afgesproken niet vinden. In plaats daarvan werd hij aangesproken door een voorbijganger.

Toen het slachtoffer vertelde dat hij in het park was voor een date, kwam er ineens een tweede man aan. Vervolgens werd de Eindhovenaar enkele keren hard geslagen met een stok. Daarna werd hij beroofd en raakte hij onder meer zijn autosleutels en telefoon kwijt.

‘Mogelijk in elkaar geslagen omdat hij homo is’

De twee daders gingen er vervolgens vandoor. Het slachtoffer zocht hulp en belde aan in een straat in de buurt van het park. Hij had een snee in zijn gezicht en meerdere kneuzingen en verwondingen.

Lees ook: Bejaarde man hoopt op seksdate, wordt beroofd van 100.000 euro

De spullen van de man zijn later in het park teruggevonden. De daders hebben alleen zijn telefoon gehouden. De politie zegt dat de man mogelijk in elkaar is geslagen omdat hij homo is. De twee mannen die hem aanvielen zijn volgens de politie rond de 20 jaar oud.

Beeld: Google Maps