Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlander die meisje (11) doodschoot in Frankrijk was 'kluizenaar'

112

12 juni 2023, 10:15

Burgemeester Marguerite Bleuzen van Saint-Herbot in de Franse regio Bretagne noemt het doodschieten van een 11-jarig Brits meisje door haar Nederlandse buurman "een onbegrijpelijke daad."

De burgemeester zegt dat de Britse familie, van wie de vader ernstig gewond raakte bij het incident, erg geliefd was in het dorp. "Ze waren elk jaar op het dorpsfeest", zegt Bleuzen tegen de BBC.

Een buurman getuigde tegen Le Télégramme dat "deze mensen geen problemen veroorzaakten en heel aardig waren. De vrouw werkte als thuiszorgmedewerker en de man was een klusjesman. Ze waren altijd bereid om te helpen."

De 71-jarige Nederlander die zou hebben geschoten wordt door buurtbewoners omschreven als een kluizenaar. Nadat hij het vuur opende trok hij zich met zijn vrouw terug in hun huis, waar later zowel hij als zijn vrouw werd opgepakt.

Langer lopend conflict

De burgemeester zegt in Franse media dat er sprake is van een langer lopend conflict. Er is al een keer ingegrepen door de gemeente zegt ze. De ruzie zou gaan om een stuk grond.

De vader en moeder van het gezin raakten ook gewond. De vader is er slecht aan toe. Het jongste kind van 8 jaar oud kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Zij waarschuwde een andere buurman en zou geroepen hebben dat haar zus dood is. Het meisje was in schoktoestand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.