Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse dreumes (1) stabiel na steekpartij Annecy: dit weten we nu

112

9 juni 2023, 11:26

De vier kleine kinderen die donderdag gewond raakten bij een steekpartij in Annecy zijn in stabiele stabiele toestand, zo zegt de Franse premier Elisabeth Borne vrijdagochtend. Ook het Nederlandse kind is stabiel.

Het tragische incident dat donderdag plaatsvond, heeft naast de 22 maanden oude Nederlandse dreumes ook twee Franse kinderen en een Brits kind ernstig verwond. De kleine Nederlandse jongen werd naar een ziekenhuis in Genève gebracht. De andere ernstig gewonde kinderen zijn na een medische ingreep in Annecy overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis van Grenoble.

Dit weten we nu over de dader

De dader is een 31-jarige Syrische vluchteling die momenteel psychiatrisch wordt onderzocht. Dit onderzoek zal onder meer moeten vaststellen wat de man tot zijn daden dreef. Hoewel de gruweldaad heeft plaatsgevonden op een kinderspeelplaats, wijzen de Franse autoriteiten voorlopig een terroristisch motief af. De dader was niet onder invloed van alcohol of drugs ten tijde van het incident.

De 31-jarige dader is volgens Franse media in 2011 zijn land uitgevlucht en ontmoette in Turkije zijn latere Zweedse vrouw. Ze zijn in 2013 naar Zweden uitgeweken en hij heeft er een vluchtelingenstatus gekregen. Hij heeft echter nooit de Zweedse nationaliteit gekregen. Hij is recentelijk gescheiden en heeft geprobeerd ook in Frankrijk een vluchtelingenstatus te krijgen, maar dat werd begin deze maand afgewezen.

Bekijk hier alle beelden van de aanval en arrestatie van de dader:

Nederlandse dreumes (1) gewond geraakt bij steekpartij in Franse speeltuin
0:51
Nederlandse dreumes (1) gewond geraakt bij steekpartij in Franse speeltuin

Schokgolf

Het incident heeft tot diep in de Franse regering schokgolven veroorzaakt. President Emmanuel Macron zal vandaag naar Annecy reizen, nadat premier Elisabeth Borne en minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin de plaats van het incident al eerder hebben bezocht.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.