Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw harde explosie bij Poolse supermarkt, nu in Beverwijk

Opnieuw harde explosie bij Poolse supermarkt, nu in Beverwijk

112

9 dec 2020, 07:08

Bij een explosie in het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk is woensdagochtend kort na 05.00 uur de achtergevel van een Poolse supermarkt fors beschadigd. Dat meldt de politie. Er zijn geen slachtoffers of gewonden. Er is geen gevaar voor instorting, meldt een politiewoordvoerder. De weekmarkt die normaal in de buurt wordt gehouden, wordt een beetje verschoven maar gaat gewoon door. Twee Poolse winkels in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther waren dinsdagnacht ook al doelwit van explosies. De eigenaar van de supermarkt in Aalsmeer zei dinsdag tegenover Hart van Nederland dat hij ook eigenaar is van een supermarkt in Beverwijk. Dat zou dus om deze getroffen winkel gaan. De politie kan nog niet zeggen over een verband is met die ontploffingen.

Lees ook: Verwoeste Poolse supermarkt in Aalsmeer zat er pas vijftien maanden: ‘Zo sneu voor eigenaar’

Door de explosie dinsdagochtend bij de Poolse supermarkt in Aalsmeer moesten tien mensen hun woning verlaten. Een kat kwam om, verder waren er geen gewonden. In het Brabantse Heeswijk-Dinther werden twintig bewoners tijdelijk geëvacueerd.

Lieveheersbeestje

Beide winkels die toen doelwit waren, hebben de naam Biedronka. Die naam betekent lieveheersbeestje in het Pools en de grootste supermarktketen van het Oost-Europese land heet ook zo. De Nederlandse winkels lijken niets met die keten van doen te hebben, maar alleen dezelfde naam te voeren. Eigenaar Mohamad Mahmoed van de winkel in Aalsmeer zei geen banden met de winkel in Heeswijk-Dinther te hebben. ANP/Redactie Beeld: HFV Photo Services

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.