Terug

Volg Hart van Nederland

Conducteur neergestoken op treinstation Schagen: 'Hij vroeg om kaartjes'

112

13 sep 2023, 18:30

Een conducteur van de NS is woensdagmiddag in zijn hand gestoken op het station van het Noord-Hollandse Schagen. Volgens omstanders vroeg het slachtoffer de verdachten om kaartjes, waarop er een worsteling ontstond.

Een groep jongens was getuige van het steekincident. "We zaten in de trein en op een van ons werd gespuugd", vertelt een van hen. "Toen kwam de conducteur eraan en hij vroeg om kaartjes. Die vent wilde wegrennen en daardoor werd het geduw en getrek. Toen stak hij hem in zijn hand."

Deze ooggetuigen zagen het gebeuren:

Conducteur neergestoken op treinstation Schagen: 'Hij vroeg om kaartjes'
1:11
Conducteur neergestoken op treinstation Schagen: 'Hij vroeg om kaartjes'

'Vreselijk geschrokken'

De verdachten, een groep van meerdere mannen volgens de jongens, liepen vervolgens weg. "We gingen er toen met een groep van twintig man achteraan, We hielden in de gaten waar ze heen gingen en belden de politie." De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Een woordvoerder van de NS laat weten "geschokt en verbijsterd" te zijn door het voorval. "Het is afschuwelijk wat er is gebeurd." Volgens hem is de medewerker die het is overkomen "vreselijk geschrokken". Wat er is voorgevallen, weet hij niet. "Dat zijn vragen die wij ook hebben." Hij hoopt dat het onderzoek van de politie daar meer duidelijkheid over brengt.

Beeld: HFV / DNP

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.