Terug

Volg Hart van Nederland

Conducteurs gestopt met kaartcontrole door agressieve passagiers

112

25 mrt 2023, 13:37

Conducteurs controleren op sommige trajecten niet op kaartjes omdat ze te bang zijn voor agressie van passagiers, meldt het AD. Daardoor dreigen zwartrijden en agressie toe te nemen aldus Vakbond FNV Spoor, die gealarmeerd is door dit signaal.

"Het onderstreept maar weer eens dat we met een enorm personeelstekort zitten", zegt vakbondsbestuurder Henri Janssen tegen de krant. "Conducteurs werken vaak alleen in een grote trein en moeten keuzes maken. Zij krijgen vaker te maken met agressie en zijn dus meer tijd kwijt aan handhaving."

Conducteurs worden onder meer bedreigd door zwartreizigers:

'Honderden zwartreizigers maken misbruik van NS Dagkaart, conducteurs bedreigd'
0:31
'Honderden zwartreizigers maken misbruik van NS Dagkaart, conducteurs bedreigd'

Minder controles door conducteurs

De initiatiefnemer van het platform Treinreiziger.nl kijkt hier niet van op. "Van mensen die werken in de ov-sector hoor ik hier regelmatig over", zegt Hildebrand van Kuijeren. "Een collega van me vertelde dat hij sinds augustus slechts twee keer is gecontroleerd op een kaartje. Ik heb het idee dat NS vindt dat andere dingen meer prioriteit hebben."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.