Terug

Volg Hart van Nederland

19-jarige krijgt taakstraf voor bedreigen burgemeester Urk

19-jarige krijgt taakstraf voor bedreigen burgemeester Urk

112

18 dec 2020, 12:16

De politierechter in Lelystad heeft een 19-jarige man veroordeeld tot een taakstraf van 50 uur voor het beledigen en bedreigen van de burgemeester van Urk, Cees van den Bos. De Urker stuurde in het weekend van 5 en 6 december in de nachtelijk uren een beledigend bericht naar Van den Bos en schreef daarin onder meer "ik maak je af". Jongeren zorgen de laatste weken geregeld voor onrust op Urk. Ook dat weekend waren er rellen.

Lees ook: Wéér rellen op Urk dit weekend? ‘Het is een wonder dat er nog geen doden zijn gevallen’

Dronken

De man is in de nacht waarin hij het bericht verstuurde opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij verklaard dat hij aangeschoten was. Hij zou boos geweest zijn omdat hij op internet zag dat de politie vrienden van hem arresteerde. Hij zou niet van plan zijn geweest de burgemeester echt iets aan te doen. Van den Bos zat in verband met de onrust in crisisberaad toen hij het bericht ontving. Lees ook: Jongeren saboteren testlocatie op Urk, GGD-medewerkers bekogeld

Kans op herhaling klein

Het OM eiste 50 uur taakstraf en een week voorwaardelijke celstraf. Omdat de politierechter niet geloofde dat de man nog eens zo'n bedreiging zou uiten, liet zij het opleggen van de voorwaardelijke celstraf achterwege. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.