Terug

Volg Hart van Nederland

Na deze tropische zondag komen de onweersbuien eraan

Weerbericht

25 juni 2023, 11:41

De zon laat zich zondag nog van haar beste kant zien, maar er is een verandering op komst. Komende nacht is eerst vooral in het westen en noordwesten kans op wat regen- en onweersbuien, daarna trekt de storing door naar het oosten, meldt Weer.nl.

Maar daar gaat dus een prima dag aan vooraf. Zondagochtend begon de dag overal stralend zonnig. De temperatuur liep razendsnel op en al om 10.00 uur 's ochtends lag de temperatuur rond een graad of 25.

Ook vanmiddag blijft het vrijwel zonnig, al is in het noorden en oosten kans op een paar wolken. Ook hier schijnt de zon echter nog altijd flink. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig. Het wordt bijna overal tropisch warm met 30 tot lokaal zelfs 33 graden. Op het strand kan een zwak zeewindje opsteken wat voor een beetje verkoeling kan zorgen.

Nat, maar zwoel

Ook in de avond blijft het nog lang warm, met in het zuiden en in de grote steden wel 25 graden. De bewolking begint van het westen wel toe te nemen op nadering van een storing, die in de loop van de nacht richting het oosten trekt. Maar fris wordt het bepaald niet, met minima tussen 17 graden in het westen tot 20 graden in het oosten.

Ook maandagochtend kan in het oosten of noordoosten lokaal nog een regen- of onweersbui voorkomen, maar al snel wordt het ook daar droog. In het westen van het land schijnt de zon al aardig, het oosten van het land volgt aan het eind van de ochtend.

Maar de bloedhitte is - voor nu - voorbij. Het wordt maandag duidelijk koeler en daarbij staat ook nog eens een stevige westelijke wind. Op de meeste plekken blijft het droog, al zou vooral in het noorden nog een lokale bui kunnen voorkomen. Het wordt dan maximaal 20 graden aan zee tot 24 graden in Limburg.

Beeld: Frans Alderse Baas

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.