Terug

Volg Hart van Nederland

Warm en zonnig lenteweer houdt de hele week aan

Warm en zonnig lenteweer houdt de hele week aan

Weerbericht

19 apr 2022, 09:01

Na het uitermate zonnige en qua temperaturen aangenaam verlopen paasweekeinde, lijkt het fraaie lenteweer ook de rest van deze week in grote lijnen aan te houden. Het zuidwesten is vandaag de enige plek waar de sluierbewolking af en toe wat dikker kan zijn, verder lijkt de zon het weerbeeld opnieuw te bepalen.

We profiteren van een hogedrukgebied met centrum boven het zuiden van Noorwegen. Het zorgt er bij ons voor dat een oostelijke tot noordoostelijke wind waait die vrij droge lucht vanuit Duitsland aanvoert. Een oude storing brengt niet meer dan wat sluierbewolking en die is dan vooral in het zuidwesten goed zichtbaar. Verder wordt het van noord naar zuid, net als voorgaande dagen, tussen 16 en ongeveer 20 graden.

Komende nacht meer wind

Vanavond en de komende nacht is er net iets meer wind. Daardoor lijkt het net wat minder koud te worden. Op de koudste plekken daalt de temperatuur nog wel tot 2 of 3 graden. Verder verdwijnt de sluierbewolking boven het zuidwesten grotendeels en is het dus op de meeste plaatsen helder. Morgen wordt veel zon verwacht, in de middag ontstaat een enkele platte stapelwolk en het blijft droog. Bij een wat sterkere oostelijke tot noordoostelijke wind wordt het tussen 14 en 18 graden.

Vrijdag meer wolken

Donderdag en vrijdag blijft de wind uit richtingen tussen oost en noordoost waaien en vooral vrijdag kan die wind aan zee af en toe windkracht 6 bereiken. Verder is er ook dan veel zon, al kan vrijdag in de loop van de dag ook bewolking ontstaan. Een heel lokale bui is die dag niet helemaal ondenkbaar, maar op de meeste plaatsen lijkt het nog steeds droog te blijven. Het wordt beide dagen van noord naar zuid 14 tot 18 graden.

Zondag een enkele bui

Zaterdag en zondag probeert bewolking, horend bij storingen ten zuiden en ten oosten onze omgeving te bereiken. Is het daarbij zaterdag op de meeste plaatsen droog, zondag zou het tot een enkele bui kunnen komen. Zaterdag wordt het bij dit alles tussen 15 en 20 graden, zondag is het met tussen 13 en 17 graden een tikkeltje kouder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.