Terug

Volg Hart van Nederland

Parkeerplaatsen Scheveningen en treinen naar Zandvoort vol, files richting stranden

Weerbericht

10 juni 2023, 14:57

Het is lekker weer, dus gaan veel mensen naar het strand. De parkeerplaatsen bij Scheveningen zijn aan het begin van de middag al vol, en sinds de ochtend staan er files. Ook de treinen richting Zandvoort en Bloemendaal zijn druk, meldt de NS.

De gemeente Den Haag roept strandgangers zaterdagmiddag op niet meer met de auto naar Scheveningen en Kijkduin te komen. De parkeerplekken bij de stranden zijn vol. In plaats daarvan wordt geadviseerd de auto in het centrum te parkeren of om met het openbaar vervoer naar het strand te gaan.

Extra treinen

Ook maken reizigers "veel gebruik" van de extra treinen die de NS inzet richting Zandvoort. Het gaat om twee treinen per uur extra vanaf Haarlem. De treinen vanaf Amsterdam zijn daarnaast langer, volgens de woordvoerder kunnen er zeker duizend mensen in.

Eerder raadde de vervoersmaatschappij mensen aan om voldoende water mee te nemen, omdat het warm kan zijn in de trein.

Langzaam rijden

Ook via de weg trekken mensen richting het strand. De ANWB zag rond 09.30 uur de eerste files richting de kust ontstaan. Bezoekers van Zandvoort (Noord-Holland) en Katwijk (Zuid-Holland) liepen wat vertraging op.

Ook op de wegen richting de Zeeuwse stranden was het druk. Rond 12.00 uur reed het verkeer daar nog steeds langzaam. Dit heeft ook te maken met de afsluiting van de Haringvlietbrug. De brug die West-Brabant en Goeree-Overflakkee verbindt is wegens onderhoud twee maanden dicht.

De ANWB heeft op een rijtje gezet waar je de drukte op de weg kunt verwachten. Het wordt warm en dat zorgt voor veel files. Vooral naar de kust en de Waddeneilanden.

Er zijn verder ook evenementen die duizenden bezoekers trekken en dus voor veel drukte op de weg zullen zorgen.

Het gaat om:

  • Ocean Race in Scheveningen op zondag

  • Het concert van Bruce Springsteen in Landgraaf op zondag

  • Het Blues Festival in Grolloo op vrijdag en zaterdag

  • en het Best Kept Secret-festival in Hilvarenbeek op vrijdag, zaterdag en zondag

Ook is het belangrijk om te weten dat de Haringvlietbrug in de A29 Rotterdam - Bergen op Zoom vanaf vrijdagavond tot 4 augustus is afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de Haringvlietdam (A59, N57) of de Moerdijkbrug (A59, A17, A16).

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.