Terug

Volg Hart van Nederland

Eerste files richting de kust staan er al: hier sta je vast

Eerste files richting de kust staan er al: hier sta je vast

Verkeer

10 juni 2023, 10:13

De eerste files richting de kust hebben zich al gevormd, meldt de ANWB. Onder meer richting Zeeuwse stranden staan wat korte files. Volgens een woordvoerster lopen ook richting Zandvoort (Noord-Holland) en Katwijk (Zuid-Holland) strandbezoekers vertraging op.

Vooralsnog valt de vertraging mee, zegt de woordvoerster.

Richting de Zeeuwse stranden gaat het om vijf tot tien minuten. Het is daar ook drukker door de afsluiting van de Haringvlietbrug. De brug die West-Brabant en Goeree-Overflakkee verbindt is wegens onderhoud twee maanden dicht.

De ANWB heeft op een rijtje gezet waar je de drukte op de weg kunt verwachten. Het wordt warm en dat zorgt voor veel files. Vooral naar de kust en de Waddeneilanden.

Er zijn verder ook evenementen die duizenden bezoekers trekken en dus voor veel drukte op de weg zullen zorgen.

Het gaat om:

  • Ocean Race in Scheveningen op zondag

  • Het concert van Bruce Springsteen in Landgraaf op zondag

  • Het Blues Festival in Grolloo op vrijdag en zaterdag

  • en het Best Kept Secret-festival in Hilvarenbeek op vrijdag, zaterdag en zondag

Ook is het belangrijk om te weten dat de Haringvlietbrug in de A29 Rotterdam - Bergen op Zoom vanaf vrijdagavond tot 4 augustus is afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de Haringvlietdam (A59, N57) of de Moerdijkbrug (A59, A17, A16).

Meer pech

Meer mensen kwamen vrijdag door het zomerse weer met pech stil te staan langs de weg. De ANWB kreeg 11 procent meer meldingen binnen.

Meer wegenwachten

De ANWB kreeg afgelopen vrijdag zo'n 4300 pechmeldingen binnen. Doorgaans gaat het op een vrijdag om ongeveer 3700 meldingen. Eerder had de ANWB al gezegd dat vooral accu's niet zullen werken. Die kunnen uitvallen doordat ze tijdens warme dagen harder moeten werken om de motor te koelen. Bij eerdere hittegolven in het land waren er ook veel autoproblemen.

Ook zaterdag en zondag verwacht de ANWB wegens de hitte meer pechmeldingen. Het wordt zaterdag nog warmer dan vrijdag. Hierom staan extra wegenwachten paraat. "Wegenwachten op motoren en fietsen worden zo veel mogelijk ingezet in de drukke (strand) gebieden", aldus de ANWB eerder.

Mensen die zaterdag langs de weg stil komen te staan hoeven niet lang in de brandende zon te wachten. Rijkswaterstaat heeft voor zaterdag een hitteprotocol ingesteld van 10.00 tot 22.00 uur. Weggebruikers met pech worden vanwege het protocol direct geholpen. Ze worden zo snel mogelijk naar een plek met voorzieningen gebracht, zoals een tankstation.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.