Terug

Volg Hart van Nederland

Nóg warmer weer in aantocht: op naar de tropische temperaturen

Weerbericht

5 juni 2023, 08:17

Vinden we het al erg dat het zonnig, droog en begin 20 graden is? Nee toch? Dan hebben we goed nieuws, want er zit nog steeds nauwelijks beweging in de atmosfeer. Een hogedrukgebied zit al meer dan een week op dezelfde plek, dus dat zonnige weer zonder regen blijft nog wel even, meldt Weer.nl.

Maandag start de dag wel iets grijs door de bewolking vanaf de Noordzee, maar in de loop van de ochtend lost de meeste bewolking weer op. Alleen in het Waddengebied blijven de wolken iets langer hangen.

Het wordt weer een zonnige dag, met hoogstens een paar stapelwolken. De temperaturen lopen op tussen 20 en 25 graden. In het noorden en aan de kust is het echter een stuk koeler: daar wordt het maximaal een graad of 15/16.

En ook maandagavond koelt het weer af: het is helder en de minimale temperaturen komen uit rond een graad of 8.

Tropische temperaturen

Maar dan, gaan we richting de tropische temperaturen? Het lijkt er wel op. De komende dagen blijft het overwegend zonnig, droog en warm. Aan het einde van de week waait de wind wat meer uit het oosten. En dat betekent: warmere lucht. En het lijkt erop dat de temperaturen dan ook een stuk omhooggaan.

Zo zien we in de weersverwachting van de komende dagen 27 graden bij de vrijdag staan, 29 graden bij de zaterdag en 28 bij de zondag! Een heerlijk warm weekend hebben we dus voor de boeg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.