Terug

Volg Hart van Nederland

Code geel op Bevrijdingsdag: flinke plens- en onweersbuien verwacht

Code geel op Bevrijdingsdag: flinke plens- en onweersbuien verwacht

Weerbericht

4 mei 2023, 19:24

Na een prachtige zonnige dag, worden op Bevrijdingsdag flinke plens- en onweersbuien verwacht. Vanaf twee uur 's middags is code geel van kracht in vrijwel het hele land, meldt het KNMI. Alleen voor de Waddeneilanden geldt de waarschuwing niet.

Vandaag was de eerste officiële warme dag van het jaar, met een temperatuur van minimaal 20 graden in De Bilt. Op Bevrijdingsdag zal het dus een stuk wisselvalliger worden, maar niet per se koud. Voor de ochtend is volgens het KNMI nog geen waarschuwing van kracht, maar 's middags worden in bijna het hele land onweersbuien verwacht met flinke windstoten.

De volle laag

Het wordt een spannende dag voor de verschillende bevrijdingsfestivals. Volgens Weer.nl zouden de festivallocaties in Haarlem, Amsterdam en Den Haag de dans nog kunnen ontspringen. In bijvoorbeeld Wageningen, Utrecht, Den Bosch of Zwolle hebben de festivalgangers minder geluk. Daar is de kans aanzienlijk dat ze de volle laag krijgen met een flinke plens regen en onweer. Poncho's meenemen dus!

Vanaf het einde van de middag zullen de buien in het westen volgens het KNMI verdwijnen. In het oosten zal dat vanaf halverwege de avond zijn.

Weerman Jordi Huirne vertelt over waar het morgen flink kan gaan regenen:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.