112

School rouwt om Jelle (4) die omkwam bij Arnhemse flatbrand

De meeste klasgenoten van de jongen die tijdens de jaarwisseling om het leven kwam, hebben maandag rustig gereageerd op het verdrietige nieuws. Dat zei directeur Petra Herbrink van de Parkschool in Arnhem. Op de eerste ochtend na de vakantie werd op de school stilgestaan bij het overlijden van de 4-jarige jongen en zijn vader.

Het gezin van vier kwam vlak na de jaarwisseling vast te zitten in een lift die volliep met rook. De stilstand werd veroorzaakt door een vuurwerkbrand. Alleen moeder en dochter overleefden het drama.

Lees ook: Groot drama tijdens nieuwjaarsnacht Arnhem: vader en 4-jarig zoontje overleden bij flatbrand

Kringgesprekken

“Wij zijn afgelopen vrijdag als team bij elkaar gekomen, met ondersteuning van deskundigen,” vertelt Petra Herbrink. “We hebben toen afgesproken dat we maandag zouden starten met kringgesprekken.” In de klassen waar Romy en Jelle zitten, mochten daar ook ouders bij zijn.

Andere ouders waren welkom in de speelzaal om over de gebeurtenissen van afgelopen week te praten. De kinderen gingen na het kringgesprek aan de gang met werkjes en mooie woorden voor Romy en haar broer.

“Het gaat goed met de kinderen”, aldus Herbrink. “De meesten reageren redelijk rustig. We weten als professionals dat reacties ook later nog kunnen komen. We houden overal rekening mee. De kinderen waar wel voorbereid door hun eigen ouders. Een enkel kind laat wel emoties zien, maar de meeste kinderen, vooral in de hogere groepen, zijn stil.”

Lees ook: Doneeractie gestart voor slachtoffers van flatbrand in Arnhem

Stenen kikker

Een moeder legt een bloemetje neer bij een stenen beeld van een kikker. Het beeld, ondertussen omringd met vele bloemen, staat op het schoolplein en is ter nagedachtenis van het jongetje. “Het kon ook mijn eigen kind zijn, ik wist niet wat ik hoorde,” vertelt ze. “Hij zat bij mijn nichtje in de klas.”

Er zijn twee gedenkplekken, waarvan een bij groepen 1 en 2. Deze is vooral ter nagedachtenis aan Jelle terwijl een andere plek is in gericht voor de familie. Alle werkjes gaan uiteindelijk naar Romy en haar moeder.

Romy is volgens Herbrink herstellende en gaat het naar omstandigheden goed.  Ze kan echter niet bevestigen of Romy al is ontslagen uit het ziekenhuis.

Lees ook: Minderjarige verdachten fatale flatbrand Arnhem vrijgelaten