112

Groot drama tijdens nieuwjaarsnacht Arnhem: vader en 4-jarig zoontje overleden bij flatbrand

Bij een grote brand in een portiekflat in Arnhem zijn een vader en zijn 4-jarige zoontje overleden. Vlak na de jaarwisseling kwamen zij vast te zitten in een lift die vol met rook kwam te staan. “Een groot drama”, aldus burgemeester Ahmed Marcouch.

Door de brand viel de elektriciteit in het flatgebouw uit en daardoor viel de lift stil. Vier mensen werden uit de lift gehaald, de man en het 4-jarige zoontje overleden later aan hun verwondingen.

De andere twee mensen die uit de lift werden bevrijd zijn de moeder en een 8-jarig dochtertje van hetzelfde gezin. Zij raakten gewond en liggen in het ziekenhuis. Volgens de brandweer heeft het gezin via de liftkoker veel rook binnengekregen.

Tekst gaat door onder de video:


‘Arnhem is geschokt’

De brand ontstond in de hal van de flat aan het Gelderseplein in Arnhem-Zuid. Die verspreidde zich vervolgens naar het trappenhuis en de lift. Brandweer, politie en ambulancediensten hebben grote moeite gedaan om de slachtoffers te redden. Omstanders melden dat er verschillende gezinsleden zijn gereanimeerd.

Na enige tijd was de brand onder controle, maar de flat is zwaar beschadigd. Meerdere bewoners zijn geëvacueerd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem laat via Twitter weten ‘intens’ mee te leven met de nabestaanden. “Ik ben geschokt, Arnhem is geschokt”, schrijft hij.

Beeld: SPS Media