Terug

Volg Hart van Nederland

Je favoriete WK-ster in je biertje? Dit café maakt Oranje-gezichten in je schuimkraag

WK

4 dec 2022, 22:25

In Café Bruxelles in Breda krijgen Oranjefans nu Louis van Gaal en zijn spelers geserveerd in hun biertje. Het café heeft namelijk een machine aangeschaft die het gezicht van WK-sterren op de schuimkraag van biertjes print. Maar geen zorgen, het biertje smaakt niet anders dan anders. De print is namelijk gemaakt van wortelextract, en dat proef je niet.

Dat vertelt Tim Kleppe aan Hart van Nederland. Hij is bedrijfsleider bij het café, dat ook wel "de voetbalkantine van Breda" wordt genoemd. Kleppe legt uit hoe het werkt: "We tappen pils en we zorgen dat het een mooie schuimkraag heeft. Dan zetten we dat onder de machine en dan kiezen we op het scherm welk gezicht we willen." De machine gaat vervolgens omlaag, print het gezicht, en uiteindelijk staat de afbeelding op de schuimkraag.

Naast de gezichten van het Nederlands elftal, is het ook mogelijk om de stand van de voetbalwedstrijd te printen. Op het moment dat een wedstrijd gespeeld wordt en er wordt gescoord, "springt" de cafébaas achter de bar. "Dan krijgen klanten de tussenstand op hun biertje", zegt hij.

Messi op je biertje

Kleppe is erg blij met de machine: "Het geeft onze vaste gasten iets nieuws, hiermee willen wij het WK-café van Breda worden." Van Gaal is volgens Kleppe wel de favoriet van de gasten. Ook het gezicht van aanvaller Lionel Messi van Argentinië kan worden geprint. Maar omdat dat land de volgende tegenstander is van het Nederlands elftal, is het twijfelachtig of gasten die wel op hun biertje willen.

Over 'De Admiraal' gaat het in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK. Luister hier mee:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.