Volg Hart van Nederland

Argentijnen tegenstander van Nederlands Elftal in kwartfinale

WK

3 dec 2022, 22:38

Oranje speelt de kwartfinale van het WK voetbal tegen Argentinië. Argentinië heeft zich zaterdagavond met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales. Het verdedigend spelende Australië kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd, nadat het duel eigenlijk al beslist leek na doelpunten van Lionel Messi en Julián Álvarez. Australië kreeg in de slotfase nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni hield stand: 2-1.

Het Nederlands elftal verloor nog nooit in de reguliere speeltijd van Argentinië. Beide landen troffen elkaar negenmaal. Oranje stapte twee keer met een nederlaag van het veld: eenmaal na verlenging en een keer na strafschoppen.

Bloedstollende wedstrijd

Het Nederlands elftal heeft zaterdagmiddag de kwartfinale van het WK voetbal bereikt. Na een bloedstollende wedstrijd in het Khalifa International-stadion waren de Oranjeleeuwen te sterk voor het Amerikaanse team. De ploeg van Louis van Gaal won door doelpunten van Memphis Depay, Daley Blind en Denzel Dumfries met 3–1 van de Verenigde Staten.