Terug

Volg Hart van Nederland

Enorme drukte bij Marokkaanse bakkers om WK-succes

WK

12 dec 2022, 17:49

Het is een drukte van belang bij Marokkaanse bakkerijen en patisserieën in ons land. Het succes van het Marokkaanse elftal op het WK in Qatar is daar de oorzaak van. Taarten en gebak in de kleur van de vlag van het land vliegen over de toonbank.

Iedere keer als het Noord-Afrikaanse land een ronde verder komt stromen de bestellingen binnen. Boulangerie Marrakech in Amsterdam neemt sinds vorige week vrijdag zelfs geen bestellingen meer aan. "Het aantal bestellingen bij de laatste wedstrijd was enorm", zegt eigenaar Fariss Berkane. Hij heeft voor woensdag extra personeel ingeroosterd. Dan staat de volgende wedstrijd van Marokko op het programma.

Lege vitrines

Ook in een Haagse bakkerij, Uw Voordeelbakker', is het goed druk. En dat is al sinds de wedstrijd die het land donderdag won tegen Portugal. Klanten wilden voor de wedstrijd tegen Portugal nog snel gebak inslaan. "Mensen kijken de wedstrijd samen bij familie en dan nemen ze altijd iets lekkers mee", zegt eigenaresse Oumaima Kaddouri.

Ze zegt dat het de bakkerij afgelopen zaterdag niet eens meer lukte om de vitrines te vullen. "De patisseriechef werkte alles af en het werd meteen verkocht aan de klant." Kaddouri is door de vele bestellingen overvallen en begint dinsdagochtend al met de voorbereidingen. "Zodat we woensdag alleen nog hoeven te verkopen."

Spelers populair

Tientallen kilometers verderop, in Rotterdam, is het ook bakken geblazen voor Mohamed el-Arkoubi van bakkerij Rif. Hij kleurt het gebak in de kleuren van de Marokkaanse vlag. Ook verkoopt hij tompoezen, cupcakes en taarten met afbeeldingen van spelers Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat en Noussair Mazraoui. Die zijn het populairst omdat het volgens de bakker ook Nederlanders zijn. Hij vergelijkt de drukte met die van het Suikerfeest en het Offerfeest.

Woensdag speelt Marokko om 20.00 uur de halve finale van het eindtoernooi in Qatar tegen Frankrijk, de voor nu nog regerend wereldkampioen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.