Terug

Volg Hart van Nederland

PSV stap dichter bij Champions League na dubbele zege op Sturm Graz

PSV stap dichter bij Champions League na dubbele zege op Sturm Graz

Voetbal

15 aug 2023, 22:42

PSV heeft zich voor het derde jaar op rij geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Het elftal van trainer Peter Bosz won in de derde voorronde bij Sturm Graz: 1-3. Een week eerder was PSV in het Philips-stadion al met 4-1 te sterk voor de nummer 2 van Oostenrijk.

Sturm Graz kwam in de 26e minuut op voorsprong dankzij een kopbal van de Deen William Böving. Joey Veerman schoot PSV kort daarna op fraaie wijze langszij. Aanvoerder Luuk de Jong zorgde er koppend voor dat de Brabanders gingen rusten met een voorsprong: 1-2.

Vorig jaar mocht PSV juichen toen ze de KNVB-beker wonnen. Grijpen de Eindhovenaren dit jaar weer een prijs?

PSV-fans vieren feest na winst bekerfinale
2:20
PSV-fans vieren feest na winst bekerfinale

In de slotfase van de tweede helft benutte Ricardo Pepi, die De Jong halverwege verving, nog een strafschop.

Weer tegen Rangers

PSV kan in de play-offs een plek in het hoofdtoernooi verdienen. De Eindhovenaren nemen het op tegen Rangers FC uit Schotland, dat het Zwitserse Servette FC uitschakelde. Vorig jaar verloor PSV in de play-offs van de Schotten. In het seizoen 2018/2019 deed PSV voor het laatst mee aan de groepsfase van de Champions League.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.