Terug

Volg Hart van Nederland

PSV mogelijk weer tegen angstgegner, Ajax moet naar Oost-Europa of Azië

PSV mogelijk weer tegen angstgegner, Ajax moet naar Oost-Europa of Azië

Voetbal

7 aug 2023, 13:59

PSV moet het in de play-offs van de Champions League mogelijk weer opnemen tegen de Schotse club Rangers FC. Voor Ajax wacht een verre uitwedstrijd in Oost-Europa, of misschien zelfs in Azië.

PSV speelt dinsdag in Eindhoven tegen Sturm Graz, de return in Oostenrijk is volgende week. Als de ploeg van trainer Peter Bosz in de derde voorronde weet af te rekenen met Sturm Graz, treft het de winnaar van het tweeluik tussen Rangers FC en Servette FC in de play-offs. Rangers werd tweede in Schotland, Servette is de nummer 2 van de Zwitserse competitie. 

Vorig seizoen moest PSV het in de laatste voorronde van de Champions League afleggen tegen Rangers, dat toen onder leiding stond van trainer Giovanni van Bronckhorst. Na een 2-2-gelijkspel in Glasgow verloor PSV de return voor eigen publiek met 1-0.

De heenwedstrijden in de play-offs zijn op 22 en 23 augustus, de returns een week later. Als PSV wint van Sturm Graz, speelt het de return voor eigen publiek. De winnaars kwalificeren zich voor de lucratieve groepsfase.

De KNVB wil komend seizoen harder op gaan treden tegen misdragende supporters in stadions. Deze oud-hooligan weet wel hoe:

Voetbalseizoen begint opnieuw met geweld: deze oud-hooligan weet oplossing
2:01
Voetbalseizoen begint opnieuw met geweld: deze oud-hooligan weet oplossing

Loting Ajax

Ajax voetbalt in de play-offs van de Europa League tegen FC Astana of Ludogorets. De ploeg van de nieuwe trainer Maurice Steijn neemt het in de laatste voorronde op tegen de winnaar van het tweeluik tussen deze clubs uit Kazachstan en Bulgarije. Ajax speelt op 24 augustus eerst uit, de return in de Johan Cruijff ArenA volgt een week later.

De Amsterdamse club eindigde afgelopen seizoen in de Eredivisie op de derde plaats en greep daardoor voor het eerst in jaren naast een ticket voor de Champions League. Ajax moet zich tevredenstellen met een plek in het tweede Europese bekertoernooi. Via de play-offs kan Ajax een plek in het hoofdtoernooi bemachtigen.

Zowel Astana als Ludogorets werd onlangs uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Champions League. De regerend kampioenen van respectievelijk Kazachstan en Bulgarije gaan nu verder in de voorrondes van de Europa League. Dinsdag vindt in Astana hun eerste duel plaats, de return in Bulgarije is volgende week donderdag.

Andorra uit, altijd lastig

Feyenoord heeft zich als kampioen van Nederland geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. AZ en FC Twente spelen in de voorrondes van de Conference League. Zij komen beide donderdag in actie in de derde voorronde, tegen respectievelijk het Andorrese FC Santa Coloma en Riga FC uit Letland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.