Terug

Volg Hart van Nederland

Danny Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter naar EK Voetbal in Duitsland

Voetbal

23 apr 2024, 16:52

Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters voor het continentale toernooi. Het EK in Duitsland gaat het vierde eindtoernooi worden voor de arbiter.

Voor Makkelie wordt het zijn tweede EK. Drie jaar terug had hij onder meer de leiding tijdens de halve finale tussen Engeland en Denemarken. Zijn landgenoot Björn Kuipers, inmiddels gestopt als scheidsrechter, floot toen de finale tussen Engeland en Italië.

Makkelie was anderhalf jaar geleden ook de enige Nederlandse scheidsrechter op het WK in Qatar. Hij mocht toen twee groepswedstrijden fluiten. De wedstrijd Spanje - Duitsland en de wedstrijd Polen - Argentinië. In de twee wedstrijden gaf hij in totaal zes gele kaarten.

'Bijzonder trots'

Makkelie is de enige Nederlandse scheidsrechter op het EK en wordt in Duitsland ondersteund door zijn vaste team, bestaande uit assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Ook Rob Dieperink maakt in zijn rol als videoscheidsrechter deel uit van het vaste viertal. Pol van Boekel gaat ook als videoscheidsrechter naar het EK.

"Ik ben bijzonder trots dat we zijn geselecteerd", reageert Makkelie via de KNVB. "Het is het tweede EK waarvoor we zijn geselecteerd en dit is opnieuw een mooie mijlpaal. Het is een eer dat we tot zo'n selecte groep topscheidsrechters behoren. We gaan er een succesvol EK van maken in Duitsland."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.