Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim 100 Feyenoordsupporters aangehouden, politieruiter gewond naar ziekenhuis

Voetbal

14 mei 2023, 22:10

In het centrum van Rotterdam zijn ruim honderd mensen aangehouden. Dat laat de politie weten aan Hart van Nederland. Het centrum is volgestroomd met Feyenoordsupporters die vieren dat de club uit Rotterdam zondag de landstitel veroverd heeft.

Op de Coolsingel was een politieactie gaande nadat een grote groep mensen "meerdere keren niet uit elkaar wilde gaan", aldus een woordvoerder. Om ze toch uit elkaar te halen, maakte de politie gebruik van een waterkanon. Ook de Mobiele Eenheid (ME) kwam in actie.

Er waren vernielingen verricht en agenten werden belaagd. Zo werden onder meer rookpotten naar de politie gegooid. De supporters zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen agenten. Ook zijn mensen aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, belediging, discriminatie en dronkenschap. "De kans dat deze mensen de huldiging morgen meemaken, is vrij klein", aldus de woordvoerder.

Ondanks dat een aantal mensen zich heeft misdragen, is het groot feest in de stad. Op onderstaande beelden is te zien dat supporters massaal de fontein in duiken:

Honderden Feyenoordfans springen in de fontein na overwinning
8:08
Honderden Feyenoordfans springen in de fontein na overwinning

Volgens de woordvoerder gaat het verder niet om ernstige incidenten. "Het is nog best druk in de stad, dus we sluiten meerdere aanhoudingen niet uit." De gemeente en de politie roepen op om weer terug naar huis te gaan in verband met de opbouwwerkzaamheden voor de huldiging maandag.

Politieruiter valt van paard

Zondagmiddag is ook een politieruiter gewond geraakt toen haar paard op hol sloeg. Dat gebeurde nadat het paard schrok van een vuurwerkknal en tegen een auto botste. De ruiter viel van haar paard en is met verschillende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het paard raakte lichtgewond.

Feyenoord is zondag voor de zestiende keer landskampioen geworden door met 3-0 te winnen van Go Ahead Eagles.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.