Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdam op z'n kop: Feyenoord wint en is voor de 16e keer landskampioen

Voetbal

14 mei 2023, 18:35

Onder luid gejuich van uitzinnige fans heeft Feyenoord de zestiende landstitel binnengehaald. In het eigen stadion De Kuip werd het 3-0 tegen Go Ahead Eagles.

Oussama Idrissi tekende in de vijftiende minuut voor de 1-0 voor de Rotterdammers. Terwijl de menigte in het publiek en in de stad al springend en deinend de 1-0 vierde, tikte Santiago Giménez de 2-0 binnen. In de tweede helft maakte Igor Paixão de 3-0.

Feyenoord moet nog twee speelrondes, maar de nummer twee, PSV, kan de club niet meer inhalen. De club uit Rotterdam verloor dit seizoen in de Eredivisie pas één keer, half september bij PSV (4-3). Op dit moment hebben de Rotterdammers een voorsprong van 11 punten.

Groot feest in Rotterdam

De Kuip was volledig uitverkocht en het Rotterdamse Stadhuisplein stond zo vol met fans die zich in het rood-wit hadden gestoken, dat de gemeente al voor aanvang van de wedstrijd opriep om er niet meer heen te komen. Na het doelpunt klonk er massaal gejuich, vlogen bekers bier door de lucht en zorgde de groene en rode rook van de fakkels voor een flinke rookwolk boven het plein.

De laatste landstitel van Feyenoord dateert van 2017. Maandag wordt het kampioenschap gevierd. Vanaf 12.00 uur is er een huldiging op het stadhuis op de Coolsingel.

Tweede plaats

PSV koerst af op de tweede plaats in de Eredivisie en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren, die 5 punten meer hebben dan Ajax en 7 punten voor staan op AZ, nemen het vanaf 20.00 uur thuis op tegen Fortuna Sittard. Tegelijkertijd begint ook het duel AZ - FC Emmen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.