Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoorders weten het zeker, die kampioensschaal is binnen: dus is het druk bij de tattooshop

Feyenoorders weten het zeker, die kampioensschaal is binnen: dus is het druk bij de tattooshop

Voetbal

6 mei 2023, 09:00

Alle Feyenoorders weten het zeker: komende zondag worden zij landskampioen en gaan ze naar huis met de kampioensschaal. Sommigen vieren de onvermijdelijke overwinning nu alvast met een bijzonder souvenir óf een wat meer permanent aandenken...

Zo bezochten zo'n 55 Feyenoord-supporters de afgelopen weken de legendarische tattooshop Tattoo Bob om de winst alvast te vereeuwigen. "Het lijkt ondertussen een traditie te zijn geworden dat supporters elke keer voordat Feyenoord kampioen wordt een tatoeage laten zetten," zegt Ralph Moelker van Tattoo Bob.

"Het meest frappante is dat ze de tatoeage niet weghalen bij verlies. We hebben één keer boven een tatoeage moeten zetten 'we waren er bijna'."

Tattoos steeds groter

Als Feyenoord Excelsior verslaat en PSV zaterdag punten verspeelt tegen Sparta, is het kat in het Rotterdamse bakkie en dan verwacht Moelker nóg meer Feyenoord-tattoos te zetten.

Vooral ontwerpen als een beker en het embleem van Feyenoord zijn heel populair. Ook teksten zoals "kampioen" en het jaar waarin Feyenoord de finalewedstrijd heeft gewonnen zijn geliefd. Moelker constateert daarnaast dat de tatoeages steeds groter worden. "Vroeger waren ze kleiner, nu wordt de hele skyline van Rotterdam of stadion De Kuip getatoeëerd."

Miniatuurversie van kampioensschaal

Maar niet alleen bij Tattoo Bob loopt het storm, ook bij de Tingieterij in Alphen is het beredruk. Daar wordt sinds 1985 dé kampioensschaal gemaakt. Veel Feyenoordfans bestellen bij De Tingieterij alvast de miniatuurversie van 'hun' schaal, om die vervolgens op een ereplek in huis neer te zetten en te bewonderen.

Zo ziet die schaal eruit:

Dit is de tweede keer dat De Tingieterij deze gekte meemaakt, vertelt de eigenaar. In 2017 was het ook al zo druk, en ook dat had alles te maken met Feyenoord, want toen werd de club kampioen van de Eredivisie. Jurgen zelf houdt van voetbal, maar heeft - hij durft het inmiddels bijna niet meer te zeggen - géén voorkeur voor een bepaalde club. "Maar", voegt hij toe, "ik geloof wel dat Feyenoord kampioen gaat worden. Daar ben ik bijna zeker van."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.