Terug

Volg Hart van Nederland

Edwin van der Sar stopt bij Ajax na dramatisch seizoen: 'Ik ben op'

Voetbal

30 mei 2023, 09:38

Algemeen directeur Edwin van der Sar vertrekt na een teleurstellend seizoen bij Ajax. Hij draagt zijn taken per 1 juni over aan de andere directieleden va de club uit Amsterdam. De raad van commissarissen heeft de oud-doelman gevraagd formeel aan te blijven tot 1 augustus voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers.

"Na bijna elf jaar in de directie ben ik op", laat Van der Sar weten. "We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd."

Volgens de mannen van Vandaag Inside had Van der Sar geen andere keuze dan vertrekken:

'Van der Sar laat al jaren zien dat hij ongeschikt is om een beursgenoteerd bedrijf te leiden'
0:54
'Van der Sar laat al jaren zien dat hij ongeschikt is om een beursgenoteerd bedrijf te leiden'

Hij heeft nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. "Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.