Terug

Volg Hart van Nederland

As van opa uitgestrooid in fontein tijdens Feyenoordfeest

Voetbal

17 mei 2023, 16:19

Het is een Feyenoordtraditie: als er iets te vieren is, duikt alles en iedereen de fontein op het Hofplein in. Nu Rotterdam met een katertje nageniet, rest de gemeente de ondankbare taak om de fontein schoon te maken. Maar daarin is wel iets heel bijzonders in achtergebleven.

Beau (24) was een van de vele mensen die in de Hofpleinfontein stond. Samen met zijn familie besloten ze daar op opmerkelijk wijze zijn overleden opa te eren: door zijn as in de fontein uit te strooien, tussen de andere feestende mensen.

Bekijk in de video hieronder hoe dat ging:

Kanker

'Opi' Jan overleed op 31 december 2019 aan de gevolgen van slokdarmkanker. In 2017 had hij nog mee mogen maken dat Feyenoord voor het eerst sinds 1999 weer landskampioen was geworden.

In de loop van dit seizoen, toen het er alle schijn van had dat Feyenoord wederom de beste zou kunnen worden, wisten ze het zeker. "Het leek ons mooi om de as uit te strooien, dus dachten we: 'we doen het gewoon'", vertelt Beau aan Hart van Nederland. "Opi was een echte Feyenoorder."

Wanneer het gezin bij de fontein aankomt en hun plan aan de feestende mensen vertellen, besluit iedereen een haag te vormen. "Iedereen kwam kijken en begon te klappen", vertelt Beau, die er nog dankbaar voor is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.