Terug

Volg Hart van Nederland

Feest in Rotterdam: Feyenoord gehuldigd door tienduizenden supporters

Voetbal

15 mei 2023, 12:23

Feyenoord is op het bordes van het stadhuis in Rotterdam door tienduizenden supporters toegejuicht bij de huldiging. Zondag behaalde de ploeg de zestiende landstitel na de overwinning op Go Ahead Eagles en is het sindsdien groot feest in de stad.

De spelers en trainersstaf werden voor het balkonmoment ontvangen en toegesproken door burgemeester Ahmed Aboutaleb en Lee Towers zong de feestvierende menigte toe. Hierna toonde het kampioensteam de schaal aan het uitzinnige publiek.

De Coolsingel, het Hofplein en omgeving van het Stadhuis stonden al uren vol met supporters van de club. Ze warmden zich in het regenachtige weer op met het zingen van Feyenoordliederen. Op het moment dat de spelers het bordes betraden, staken veel mensen vlaggen, sjaaltjes en kartonnen kampioensschalen in lucht in.

Trots

Trainer Arne Slot prijst de fans voor hun steun tijdens het seizoen. "Nooit opgeven, altijd doorgaan", sprak Slot de menigte toe. "Daarom wisten we door jullie als het minder ging wedstrijden te winnen. Ik ben ongelooflijk onder de indruk als ik in het stadion sta en ongelooflijk onder de indruk van wat ik nu zie." Slot was tijdens de huldiging geroerd door de oproep van de fans om trainer van Feyenoord te blijven, maar hij geeft nog geen duidelijkheid over zijn toekomstplannen.

Burgemeester Aboutaleb is ongelofelijk trots op het kampioenschap van Feyenoord. "We zullen er energie door krijgen. Feyenoord en Rotterdam zijn één, voor heel lang. We zijn heel trots op wat jullie hebben gepresteerd."

Aboutaleb ziet de club volgend jaar graag terug op het stadhuis. "Het heeft een aantal jaren geduurd voordat we weer kampioen zijn geworden. Ik wil graag wat met jullie afspreken: 1. Dat we het advies van John de Wolf volgen: gebruik je verstand. 2. Dat we volgend jaar gewoon weer kampioen gaan worden."

Veiligheidsmaatregelen

Inmiddels stroomt de Coolsingel en het Hofplein weer leeg. Na de balkonscène kiezen veel mensen er al snel voor om het feestje ergens anders verder te vieren of huiswaarts te keren. Enkele fans blijven hangen bij de fontein op het Hofplein om traditiegetrouw pootje te baden.

Voor de alle festiviteiten rondom de huldiging zijn veel veiligheidsmaatregelen getroffen en is er veel politie op de been. Er geldt een verbod op het nuttigen van alcohol tot het einde van de huldiging. Na de wedstrijd van zondag hield de politie zo'n honderd mensen aan, veelal voor kleine vergrijpen. Hiervan zitten nog tien mensen vast.

Rotterdam hoopt op een herhaling van het feest in 2017. De huldiging, toen bezocht door naar schatting 150.000 mensen, verliep destijds zonder grote incidenten.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.