Terug

Volg Hart van Nederland

Ajacied Quincy Promes weer op vrije voeten, blijft wel verdachte van betrokkenheid bij steekpartij

Ajacied Quincy Promes weer op vrije voeten, blijft wel verdachte van betrokkenheid bij steekpartij

Sport

15 dec 2020, 17:43

Ajax-speler Quincy Promes is weer een vrij man. Het Openbaar Ministerie heeft hem dinsdag heengezonden. Volgens het OM zijn er geen gronden om het voorarrest van de 28-jarige voetballer te verlengen. Promes blijft wel verdachte in de zaak.

De Ajacied werd zondagochtend gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, die in juli plaatsvond in een loods in Abcoude. Hierbij liep een familielid van de voetballer onder meer zeer ernstig knieletsel op. Promes maakt geen deel uit van de selectie van Ajax voor het bekerduel van woensdag met FC Utrecht in de Johan Cruijff ArenA.

"Hij wordt beschuldigd maar dat wil niet zeggen dat hij schuldig is", reageert woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax. "Het spreekt voor zich dat er eerst een gesprek met Quincy zal plaatsvinden en daar gaan we nu niet op vooruitlopen."

Lees ook: Ajacied Quincy Promes gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij steekpartij

Promes ontkent betrokkenheid

Quincy Promes heeft de politie gevraagd getuigen van een steekpartij op een familiefeest in Abcoude te horen. Zij kunnen meer duidelijkheid verschaffen over hoe een familielid van hem knieletsel heeft opgelopen. Dat vertelt Manon Aalmoes, een van de advocaten van de speler van Ajax, aan het ANP. Promes ontkende zondag al via zijn advocate iedere betrokkenheid bij de steekpartij.

"Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Hij werkt volledig mee aan het onderzoek", liet Aalmoes weten. Haar verklaring staat haaks op die van Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het familielid van Promes dat werd gestoken. De politie zag zondag voldoende aanleiding om Promes te arresteren en in verzekering te stellen. De Oranje-international moest maximaal drie dagen in de cel blijven.

Maximaal vier jaar cel

Inmiddels is duidelijk dat Promes niet wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Behalve een ernstige verdenking moeten daarvoor gronden aanwezig zijn, zoals vluchtgevaar, gevaar voor herhaling of de vrees dat iemand het onderzoek saboteert. Die gronden zijn er niet, aldus het OM. De verdenking tegen Promes luidt "mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg". Daarop staat maximaal vier jaar gevangenisstraf. De bal ligt nu bij het OM.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.