112

Ajacied Quincy Promes gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij steekpartij

Ajax-aanvaller Quincy Promes is zondagochtend aangehouden door de politie op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van De Telegraaf. Eind juli raakte een familielid van Promes gewond bij een steekpartij op een familiefeest bij een loods in Abcoude. Het familielid raakte volgens de krant zwaargewond.

Via zijn advocaat ontkent de voetballer elke betrokkenheid bij de steekpartij.

Vier jaar gevangenisstraf

De Ajacied en international wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, een delict waar maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat. Politiewoordvoerder Jelmer Geerds heeft de arrestatie tegenover de krant bevestigd.

Promes is direct na de arrestatie in verzekering gesteld en zit in de cel. In verzekering wil zeggen dat hij maximaal drie dagen in de cel moet blijven. Daarna kan de voorlopige hechtenis nog eens worden verlengd.

Steekpartij op familiefeest

Volgens de krant gaf de voetballer van de zomer een groot familiefeest. Om nog onduidelijke reden kreeg Promes daar ruzie met een familielid. Vervolgens werd een familielid neergestoken met een mes. Vrijwel direct na de steekpartij kwamen omstanders tussen de voetballer en het slachtoffer. Het familielid deed een maand geleden aangifte van de steekpartij.

Tot maandag vast

Het is onduidelijk waarom Promes niet eerder werd opgepakt. De politie laat zondagmiddag weten dat de 47-voudig international van Oranje in ieder geval tot maandag blijft vastzitten. De politie heeft de voetballer zondag verhoord, maandag wordt Promes weer verhoord en gaat het onderzoek verder.

Ajax heeft nog niet gereageerd op de aanhouding van Promes. De Amsterdamse club bevestigde alleen dat hij zondag ontbrak op de training. De 28-jarige Amsterdammer speelde zaterdag nog de hele wedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0). Promes nam het tweede doelpunt voor zijn rekening.