Terug

Volg Hart van Nederland

Knokkende Verstappen wint na dramastart toch sprintrace op Imola

Sport

23 apr 2022, 17:16

Max Verstappen heeft de eerste sprintrace van dit seizoen in de Formule 1 gewonnen. De wereldkampioen van Red Bull wist in de korte race over 100 kilometer op het circuit van Imola zijn poleposition om te zetten in een overwinning.

Hij troefde in een enerverende race zijn rivaal Charles Leclerc van Ferrari af. De Nederlander liep daardoor in de titelstrijd 1 punt in op Leclerc, de huidige WK-leider.

De zege in de sprintrace betekende ook dat Verstappen zondag vanaf de eerste startplek begint aan de Grote Prijs van Emilia-Romagna. Dat is de vierde race van dit seizoen.

Slechte start

"Mijn start was niet erg goed", vertelt Verstappen achteraf. Leclerc trok veel sneller op in zijn Ferrari en passeerde de Nederlander voor de eerste bocht. Ook Lando Norris kwam gevaarlijk dichtbij, maar de wereldkampioen hield de Brit in zijn McLaren achter zich. Verstappen was hoorbaar niet tevreden over zijn versnellingsapparaat. "Het duurde even voordat ik druk kon zetten."

Al in de eerste ronde was er een uitvaller. De Chinees Guanyu Zhou kwam in aanraking met Pierre Gasly en ramde zijn Alfa Romeo tegen de vangrails. Na drie ronden achter de safetycar maakte Leclerc een flitsende herstart. Hij gaf Verstappen niet de kans een aanval te plaatsen.

Beter bandenmanagement

De Nederlander bleef vervolgens wel dicht achter de Monegask rijden. Hij wachtte geduldig het moment af dat hij minder dan een seconde achter Leclerc zou zitten en hij zijn DRS kon openzetten. Dat gebeurde in de voorlaatste ronde. "We waren wat beter op de banden. Het was snel, behoorlijk pushen." Met een fraaie manoeuvre ging Verstappen buitenom bij Leclerc. In de laatste ronde hield hij de eerste positie vast.

Leclerc nam genoegen met de tweede plaats. Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, rukte in de sprintrace op van de zevende naar de derde plaats.

De winst leverde Verstappen 8 punten op. Hij schoof in de WK-stand op van de zesde naar de vijfde plaats omdat hij zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton inhaalde. De Brit van Mercedes eindigde in de sprintrace op de tegenvallende 14e plaats. Leclerc, die al twee races won, verdiende 7 punten met zijn tweede plaats en verstevigde zijn koppositie in het kampioenschap.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.