Terug

Volg Hart van Nederland

Groenewoud pakt Europese titel op massastart, Schouten pakt zilver

Groenewoud pakt Europese titel op massastart, Schouten pakt zilver

Sport

7 jan 2024, 17:50

Marijke Groenewoud heeft bij de Europese titelstrijd in Heerenveen goud gegrepen op de massastart. De 24-jarige wereldkampioene schaatste samen met Michelle Uhrig op kop en ze wist de Duitse bijtijds te lossen.

Irene Schouten, die zaterdag nog een marathon heeft geschaatst, sprintte knap naar de tweede plaats. Het brons was voor de Italiaanse Francesca Lollobrigida.

Bekijk hier de laatste aflevering van Hart van Nederland:

Naar de aflevering van Hart van Nederland - Late Editie

Ploegenachtervolging

Groenewoud won eerder op zondag ook al goud met Schouten en Joy Beune op de ploegachtervolging. Toen waren ze met 2.55,70 veel sneller dan Duitsland en Zwitserland. De Duitse schaatssters eindigden in 3.02,33. Zwitserland was met 3.02,40 0,01 seconde sneller dan Italië.

Door de afmelding van de Noorse schaatssters moest het drietal van bondscoach Rintje Ritsma het in de eerste rit alleen doen. Ze zetten een tijd neer die te hoog gegrepen was voor de vijf andere teams.

Dezelfde drie schaatssters waren in maart vorig jaar in Thialf sneller bij de WK afstanden, maar die tijd werd toen uit de uitslag geschrapt omdat de enkel van Beune niet volgens de voorschriften bedekt was.

Oranje boven

Schouten veroverde in 2022 het goud samen met Ireen Wüst en Antoinette Rijpma-de Jong. Op de EK's van 2018 en 2020 was Nederland ook de beste.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.