Terug

Volg Hart van Nederland

Schaatser De Boo pakt op 500 meter eerste Europese titel

Schaatser De Boo pakt op 500 meter eerste Europese titel

Sport

7 jan 2024, 17:22

Schaatser Jenning de Boo is bij de EK afstanden in Heerenveen voor het eerst Europees kampioen geworden op de 500 meter. De 19-jarige Groninger was met 34,48 sneller dan Marten Liiv uit Estland en Marek Kania uit Polen.

In een rechtstreeks duel klopte De Boo de Est Liiv die tot 34,78 kwam. Vooral zijn ronde van 24,7 was veel sneller dan de concurrentie. Beide schaatsers doken onder de tot dan toe snelste tijd van Stefan Westenbroek (34,93). Janno Botman kwam daar met 35,21 niet aan, maar Kania was in de laatste rit met 34,86 nog net wat sneller waardoor Westenbroek vierde werd. Botman eindigde als negende.

Bekijk hier de laatste aflevering van Hart van Nederland:

Naar de aflevering van Hart van Nederland - Late Editie

Zilver en brons

De Boo werd een week eerder in zijn eerste seizoen bij de senioren Nederlands kampioen op de 500 en 1000 meter. Bij deze EK pakte hij eerder zilver op de 1000 meter en brons op de teamsprint.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.