Terug

Volg Hart van Nederland

Super Bowl 2024: dit kan je verwachten en zo kan je live kijken

Sport

11 feb 2024, 17:17

De Super Bowl blijft een van de meest prominente sportevenementen in de Verenigde Staten. Maar niet alleen Amerikanen zetten de tv hier voor aan, ook steeds meer Nederlanders gaan speciaal voor de grote wedstrijd zitten.

Minstens 180 miljoen mensen zullen naar verwachting wereldwijd inschakelen voor een van de grootste sportevenementen ter wereld. Het is de 58ste keer dat de titelstrijd in de National Football League (NFL) beslist wordt in een rechtstreekse finale. Deze keer staat er een herhaling van de Super Bowl uit 2020 op het programma. Kansas City Chiefs neemt het op tegen San Francisco 49ers.

Naast de sport, staat de Super Bowl ook bekend om alles uit te kast te halen qua entertainment. Zanger Usher verzorgt de halftime show, waarin hij al zijn hits in een optreden van dertien minuten mag proppen.

Wie de wedstrijd live wil volgen, kan het zondagnacht op twee kanalen bekijken. Op ESPN 1 is de wedstrijd voorzien van Nederlands commentaar. Via ESPN 4 hoor je het originele Amerikaanse commentaar. De wedstrijd begint in de nacht van zondag op maandag om 00.30 uur Nederlandse tijd.

Tiësto

De Superbowl zou voor het eerst een Nederlands tintje krijgen. Tiësto, de wereldberoemde DJ en Grammy-winnaar, zou een optreden geven tijdens dit prestigieuze evenement. Maar afgelopen vrijdag zei de DJ plotseling af voor zijn optreden tijdens de finalewedstrijd van de American football-competitie. Voor het eerst in de geschiedenis was een DJ gevraagd om het publiek te vermaken. Tijs Verwest, bekend onder zijn artiestennaam Tiësto, zou deze primeur hebben gehad. Vanwege een noodsituatie in de familie moest hij zijn optreden cancelen.

Taylor Swift

Voor Tiësto-fans een teleurstelling, maar 'Swifties' hoeven zich geen zorgen te maken. De zangeres Taylor Swift is namelijk wel aanwezig tijdens de finale. Ze is er voor haar vriendje Travis Kelce. De speler neemt het op namens de Kansas City Chiefs tegen de San Francisco 49ers. Sinds de populaire zangeres een relatie heeft met Kelce krijgt hij nog meer aandacht met miljoenen Taylor Swift fans die hun relatie nauwlettend volgen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.