Terug

Volg Hart van Nederland

Elmar Reinders (31) maakt debuut in Tour de France: 'Was altijd al zijn droom'

Sport

30 juni 2023, 18:59

Zaterdag is het zo ver. Het grootste wielerspektakel van de wereld begint weer: de Tour de France. Veertien Nederlanders staan aan de start, drie maken hun debuut. Elmar Reinders is één van de gelukkigen. De 31-jarige Drent is de eerste deelnemer uit Emmen sinds Gert Jakobs in 1993. Op 23 juli hopen de ouders van Elmar hem binnen te zien rijden in Parijs.

Vader Bert Reinders is enorm trots op zijn zoon. "De Tour de France rijden was altijd zijn droom." Alles in het leven van de familie Reinders heeft in het teken gestaan van fietsen en nu zien zij hun zoon naar Frankrijk vertrekken.

Elmar mag naar de tour dankzij Dylan Groenewegen. De Nederlandse sprinter wil de Drent graag in zijn sprinttrein.

Etalage

De lokale fietsenwinkel in Emmen heeft speciaal voor Elmar een etalage gemaakt. "Elmar is hier al 23 jaar kind aan huis", zegt eigenaar Gert Hollemans. Hij vindt het heel bijzonder dat een Emmenaar de Tour mag rijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.